Timber slab, wood epoxy coffee table.

Timber slab, wood epoxy coffee table.

Current StatusGrowth
Amount InvestedRM50000
Funding RequiredRM300,001 to RM600,000
DescriptionAssalamualaikum.. 
Saya Zulkifli dari Meru, Klang. Sedang mencari dana untuk membeli peralatan mesin berteknologi, bagi mengembangkan perusahaan pengeluaran kayu jenis HeavyHardwood seperti chengal, merbau, jati dan lain lain, diproses utk papan perabot hiasan dalaman dan kayu saiz utk pembinaan rumah kayu traditional, potensi perusahaan ini amat luas samaada domestic atau pun eksport. 
Terkini adalah projek coffee table jenis kayu dan epoxy river, tempahan utk supply kepada pengeluar sofa 200unit coffee river epoxy table sebulan. Untuk mencapai pengeluaran sebegitu memerlukan mesin berteknologi tinggi untuk pengeluaran yg konsisten, Dari segi kajian kasar berdasar pengalaman saya sebagai tukang kayu, perniagaan ini akan terus berkembang kerana permintaan tinggi dan kurangnya industri ini diceburi oleh Bumiputera. 
Pembuatan tidak terhad kepada epoxy table, juga akan mengeluarkan papan lantai, gazebo, perabut kayu berkualiti, dan kayu ukir/larik. 
Boleh hubungi saya melalui whatsapp atau call +60147223343 Zulkifli.
Business OpportunityPasaran produk kayu tidak terhad kepada pasaran domestic sahaja, ia lebih besar jika dieksport ke negara timur tengah, ini kerana di negara timur tengah seperti Arab Emirates, Arab Saudi mereka gemar kepada produk asli dan kayu solid, juga boleh di eksport ke negara maju dengan nilai pasaran yg tinggi, serta pembuatan bagi memenuhi kuota tempahan sedia ada.
Revenue / Business ModelSumber kayu yg natural banyak di dapati dari pembekal pendalaman. Kayu jati diperolehi dari Kontraktor Plus Hiway dgn harga berptutan, dan akan dijadikan produk mewah. Kayu kelas heavyhardwood diperolehi dari pembekal balak dan di belah kepada saiz meja ataupun saiz scantling, dibeli secara pukal. Cengal contoh nya dibeli pukal dengan harga Rm3200.00 pertone dibelah sebagai slab meja dijual dgn harga Rm8000 – Rm 9000, kayu jati hiway Plus dibeli dgn harga Rm2800.00 dijadikan papan lantai dan kayu perabot mewah dijual dgn harga Rm8000 – Rm10000 pertone setelah dibuat papan lantai, kayu ukir, kayu larik serta produk hiasan. Juga ada berhubung pembuat perabot asli natural art di Thailand.
Management Team1) Saya sebagai pengurus dan tukang mahir,
2)2org tukang belah kayu (out stations)
3)2org tukang mahir.
Company BackgroundBermula sejak tahun 2012 berdaftar di Alor Star Kedah, pernah membina sebuah restoran bernilai lebih Rm300k berhampiran Alor star kepala batas airport.
Funding MilestoneDiperlukan dana sebanyak Rm300k @ lebih bagi membeli mesin membelah balak yg saiz besar, wood lathe machine, dan berberapa lagi mesin berteknolgi tinggi, utk mencapai pengeluaran 200slab epoxy river sebulan begi memenuhi permintaan pengeluar sofa ternama.(Rm550 per slab) Keuntungan pelabur dijangka 20% dari junlah investment setiap bulan.
% Equity AllocationInvestor 49%
Expected ROI20% – 25% dari jumlah jualan.
Risks and MitigationRisiko rendah kerana produk kayu solid ini sentiasa ada permintaan. Dan produk kayu sentiasa tidak cukup dalam pasaran.
Exit StrategiesPulangan keuntungan pemula 3bulan pertama hingga seterusnya.
Company NameAgenda murni trading
Business AddressNo 63, jalan bukit cherakah 42200 kapar, klang
Contact PersonZulkifli yahya
CAPITAL.MY